Оцетът е не само популярна, но и здравословна подправка. Той е

...
Оцетът е не само популярна, но и здравословна подправка. Той е
Коментари Харесай

1 лъжица в шампоана и косата ми стана мека, двойно по- гъста и блестяща и започна да расте както никога досега

Оцетът е освен известна, само че и здравословна фалшификация. Той е изработен от плодови първични материали благодарение на ферментация, която обогатява продукта с живи култури, минерали и киселини, което прави този артикул отличен продукт за грижа за косата в домашни условия .

Оцетът обичайно се употребява като домашен козметичен артикул, за да усъвършенства положението на скалпа, да укрепи структурата на косата и да й придаде искра. Ако забележите сърбеж и лющене на косата на главата, къдриците бързо стават мазни, избледняват и стават твърди или започват да падат , тогава вместо скъпи препарати в магазина, обърнете се към остарелия потвърден способ на „ баба “.

 

Използването на оцет за коса

Дълбоко почиства скалпа.

Мазнините, мръсотията и остатъците от козметичните артикули, които се натрупват в косата ви с течение на времето, елементарно се измиват с оцет, а самите косми остават непокътнати.

Ускорява растежа на косата и стопира косопада

Ябълковият оцет защищава скалпа от бактерии, поддържайки уравновесено равнище на pH. Оцетната киселина ускорява кръвообращението и форсира метаболизма в скалпа. Това ускорява растежа на нова коса и поддържа старате на мястото си.

Придава размер, искра и мекост на косата.

Изтощената коса още веднъж ще свети, ще придобие копринена гладкост, ще се сресва добре и ще ви зарадва с размер, в случай че започнете да използвате ябълков оцет за коса . Инструментът изглажда повърхността на космите, което ги прави способни да отразяват светлината.

Елиминира пърхота и сърбежа
Оцетът се употребява като домакински дезинфектант. Елиминира бактериите и гъбичките, което може да докара до проблеми със скалпа, облекчава сърбежа и инфекциозните възпаления.

Защитава цвета на косата

Изплакването на косата с оцет на всеки 3-4 дни оказва помощ на боядисаната коса да резервира цвета си по-дълго. Продуктът предотвратява приключването на пигмента.

 

Как се ползва оцет за коса

Първият способ: смесете в спрей една трета от чаша ябълков оцет, 1 литър вода и разклатете добре. Дръжте сместа във ваната, по този начин че овлажнителят на косата ви да е винаги на разположение. Използвайте оцет за коса като еликсир след измиване с шампоан. Не се тормозете за миризмата: тя ще изчезне незабавно щом косата изсъхне.

 

Вторият метод: нанесете примес от оцет с вода върху скалпа след измиване на косата с шампоан, масажирайте, оставете за 30 минути и изплакнете с топла вода. Можете също по този начин да добавите 1/4 чаша ябълков оцет към шампоана си и да прилагате тази примес един път седмично.

Резултатът ще бъде ясно забележим след три седмици – ще усетите свежестта на косата си и ще почувствате, че сте почнали да миете косата си доста по-рядко.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР